Matematik
tangentligning
25. februar 2008 af
mikeh (Slettet)
jeg har en opgave her som jeg ik ved om jeg har løst rigtig:S
f' (x) = (sqrt(y)) / (x^2+2x+3)
grafen for f går gennem punktet 1,9
jeg skal så bestemme en ligning for en tangent til grafen for f i punktet p
kan jeg ik gøre sådan her:
tangentligning y = ax+b
f'(x) = a <=> f'(1) = 0.5 = a
x = 1
derfor
9 = 0.5*1 + b
b = 8,5
derfro må tangentligningen hedder
y = 0,5x + 8,5
er det rigtigt ? :S
f' (x) = (sqrt(y)) / (x^2+2x+3)
grafen for f går gennem punktet 1,9
jeg skal så bestemme en ligning for en tangent til grafen for f i punktet p
kan jeg ik gøre sådan her:
tangentligning y = ax+b
f'(x) = a <=> f'(1) = 0.5 = a
x = 1
derfor
9 = 0.5*1 + b
b = 8,5
derfro må tangentligningen hedder
y = 0,5x + 8,5
er det rigtigt ? :S
Skriv et svar til: tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
