Matematik
pleaasss.. math help.
25. februar 2008 af
cool2000000 (Slettet)
Polynomiet f(n) = n^2 + n + 41 hævdes at give primtal for alle naturlige tal n.
Prøv derefter, om det lyder rimligt ved at indsætte n = 1, 2, 3, ...
Vis derefter et modeksempel, at påstanden er falsk.
Prøv derefter, om det lyder rimligt ved at indsætte n = 1, 2, 3, ...
Vis derefter et modeksempel, at påstanden er falsk.
Svar #1
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Hvad skal du have hjælp til? Prøv først at indsætte de værdier, der er opgivet.
Svar #2
25. februar 2008 af cool2000000 (Slettet)
HVORDAN VISER MAN:
et modeksempel, at påstanden er falsk.
HVordan ville du gøre det dog?
Tak.
et modeksempel, at påstanden er falsk.
HVordan ville du gøre det dog?
Tak.
Svar #4
25. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Et modeksempel: n=40 giver f(n)=40²+40+41=1681, som ikke er et primtal, da 1681/41=41.
Skriv et svar til: pleaasss.. math help.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
