Matematik
vektorer
25. februar 2008 af
Nineb (Slettet)
Hej
Er i gang med en opgave som jeg er nået meget langt i, men mangler lige det sidste, og det er her jeg er i tvivl.
opgaven består af to underspørgsmål.
a) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen 3x-4y-4=0
x^2+4x+y^2-6y-23=0
her er centrum (-2,3) og r=kvadratroden af 36
Så er der opg b:
cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallele med linjen l
b) bestem en ligning for hver af disse tangenter
det jeg har indtil videre:
l: 3x-4y-4=0
t1: 3x-4y+q=0
q skal findes
derudover ved jeg at tangenterne skal have samme normalvektor som l
bruger distanceformlen:
(3*(-2)-4*3+q)/(kvadratroden af 3^2+(-4)^2=6
6 er radiusen
herfra ved jeg ik hvordan jeg kommer videre
nogen ide?
Er i gang med en opgave som jeg er nået meget langt i, men mangler lige det sidste, og det er her jeg er i tvivl.
opgaven består af to underspørgsmål.
a) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen 3x-4y-4=0
x^2+4x+y^2-6y-23=0
her er centrum (-2,3) og r=kvadratroden af 36
Så er der opg b:
cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallele med linjen l
b) bestem en ligning for hver af disse tangenter
det jeg har indtil videre:
l: 3x-4y-4=0
t1: 3x-4y+q=0
q skal findes
derudover ved jeg at tangenterne skal have samme normalvektor som l
bruger distanceformlen:
(3*(-2)-4*3+q)/(kvadratroden af 3^2+(-4)^2=6
6 er radiusen
herfra ved jeg ik hvordan jeg kommer videre
nogen ide?
Svar #1
25. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)
Skal vi lave det for dig???
du vil aldrig lære matematik, hvis du bare siger: "det kan jeg ikke.. slut"
At hjælpe dig nu vil svare til at gøre dig en dum tjeneste.
du vil aldrig lære matematik, hvis du bare siger: "det kan jeg ikke.. slut"
At hjælpe dig nu vil svare til at gøre dig en dum tjeneste.
Svar #2
25. februar 2008 af Nineb (Slettet)
nej, du kan se hvor langt jeg er nået...det er bare det sidste...slap da af man.
jeg fik af vide jeg bare skal solve den, men den giver fejl
hva dit forslag måske?
jeg fik af vide jeg bare skal solve den, men den giver fejl
hva dit forslag måske?
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
