Matematik
Halveringskonstant
25. februar 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
Heysan....
En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)= 100 * e^(-0,2*t)
... og jeg skal finde halveringskonstanten!
men jeg kender ikk noget 'a'!
Er der nogle der ka' hjælpe mig ..
På forhånd tak!
En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)= 100 * e^(-0,2*t)
... og jeg skal finde halveringskonstanten!
men jeg kender ikk noget 'a'!
Er der nogle der ka' hjælpe mig ..
På forhånd tak!
Svar #1
25. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Du skal finde t således at f(t)=(1/2)*f(0), dvs. at du skal løse ligningen 50 = 100*e^(-0.2*t). Du når frem til, at halveringskonstanten er lig ln(2)/0.2.
Svar #2
25. februar 2008 af Bruger slettet (Slettet)
men hvorfor =50 ? fordi det er halvdelen af 100 ? s:
Skriv et svar til: Halveringskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
