Matematik

Trigonometri

25. februar 2008 af Kimzen (Slettet)
Hej.

Har alle tre vinkler i en retvinklet trekant, og længden på siden a. Hvordan finder jeg længden på siden b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

tan A = a/b

Svar #2
25. februar 2008 af Kimzen (Slettet)

Hvordan er selve formlen? Har også fundet tan A = a/b i min formelsamling, men hvordan skrives den op?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

Det er selve formlen. Du dividerer vinklen med siden a, så har du fundet b.

Svar #4
25. februar 2008 af Kimzen (Slettet)

dvs. tan A/a?
deroppe står der jo a/b

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

tan A/a = b
Det er jo den samme formel, den er bare skrevet om, fordi du skal finde b.

Svar #6
25. februar 2008 af Kimzen (Slettet)

dvs hvis A er 50 grader og a = 2 så er b = 0,59?

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.