Samfundsfag

Hvad skal jeg analyser. ideér?

25. februar 2008 af Giulia Bech (Slettet)
Har valgt at sammeligne Mafiaen og Danske Rockere...

-Men ved ikke rigtigt hvad jeg vil analyser, der står netop følgende: Analyse: Ved hjælp af samfundsfaglige teorier og begreber ønskes en komparatuv analyse af danske og italienske forhold indenfor et valgfrit emne under områder organiseret kriminalitet.

Er det måske muligt at jeg analyser de kriminelle aktivitere eller normer og værdier i de forskellige grupper? men ved ikke rigtigt hvordan jeg skal formulere det...



Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Det er godt nok en overdrivelse at sammenligne den italienske mafia med de danske rockere. Haha.. god fornøjelse, for er det ikke dig selv, der har valgt emnet. Selvfølgelig kan man trække paralleller mellem en robåd og en luksusliner, så længe de har noget tilfælles nemlig kriminalitet.

;-) TanteOda

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Selvom jeg synes, det er grinagtigt, ligefrem utopisk at sammenligne de to, den ene en gruppe latterlige "hjelmløse" bonderøve på cykler, de andre et gennemgribende netværk som også har indflydelse på den udøvende magt af Italien (regeringen og politi), så faldbyder det måske, at finde ud af hvor stor forskel der VIRKELIG er mellem dem. De er meget lidt sammenlignelige... kriminaltiets-networking for penge... gør det altså ikke alene.

T

Svar #3
25. februar 2008 af Giulia Bech (Slettet)

#1 jamen, det var enten rockerne og indvandrerbander vi skulle sammenligne med italienske mafia.

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er egentlig påfaldende at rockerne efterhånden er ved at blive udkonkurreret af indvandrerbander, når det gælder organiseret kriminalitet og narkosmuling. Måske disse bander ville kunne sammenlignes bedre med mafiaen, trods de dog heller ikke nærmer sig.

Jeg må give TanteOda ret i, at det er lidt galmathias at sammenligne de to.

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Stakkels dig og sikke en latterlig lære at have, han/hun må sgu ha tabt en skrue.

Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

*lærer

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2008 af Ayo_Thomsen (Slettet)

Tja, hvis du nu sammenligner strukturerne i rockermiljøet og mafien er de rimelig ens. Man kører med en pyramide-struktur hvor 'need to know' princippet anvendes flittigt. Dvs indianerne ved hvem høvdingen er, men de får ikke ordren direkte fra denne. Det foregår via mellemmænd. Desforuden bruger man flittigt afstraffelse af dem der sladrer, på en ret kontant facon. Dette medvirker til at begge organisationer opretholder et "hold kæft, eller kom galt afsted" omkring sig. Derfor er det temmelig vanskelligt at få disse organisationers topfigurerer straffet. Ingen tør sladre, det kan man jo dø af.

Men lidt skægt er det, når Bandidos krigsministers (eller er han tidligere) mor er vistnok dommersekretær (eller noget andet lov-noget) og faderen er tidligere topstrisser. Såehhh undrer det een om ekstrabladets sladderjournalister sover. Der var en fed historie!

Svar #8
25. februar 2008 af Giulia Bech (Slettet)

Tusind tak for svaret, ayo_thomsen. :)

Svar #9
25. februar 2008 af Giulia Bech (Slettet)

#7
kender du til nogle gode links?

Skriv et svar til: Hvad skal jeg analyser. ideér?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.