Matematik

reducer

25. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)
reducér udtrykket (4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)og
udtrykket (a^2-6a+9)/(a^2-9)

Svar #1
25. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)

nej, undskyld. (a^2-6a+9)/(a^2-9) skal forkortes

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=477234

I andet udtryk er fremgangsmåden den samme.

Svar #3
25. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)

så giver (a^2-6a+9)/(a^2-9)= (a-kvadratrod(6a)+3)/(a-3)?

Svar #4
25. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)

jeg har fundet ud af det.. svaret er a-3/a+3 ik?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

(a^2-6a+9)/(a^2-9)
=
(a-3)^2/(a+3*(a-3))
=
(a-3)/(a+3)

Så noget kunne tyde på det.

Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.