Matematik

2 opgaver

25. august 2004 af Mads123 (Slettet)
I min mat aflevering er jeg stødt i nogle opgaver som jeg har problemer med.

1107. Funktionen f har forskriften f(x)=2*x^1,5
Bestem en ligning for den tangent der har hældningstallet 6.

Skriv hvert af nedenstående udtryk på formen b*a^x, hvor a>0

1) a^3 * (a^-1)^2 * kvadratrod(4a)

2. (kvadratrod(9a) * 3kvadrat(a))/4kvadrat(a)

note: 3kvadrat betyder at der står 3 i selve "kvadratroden" og ikke uden for.

Hvor og hvordan kan jeg oploade en word fil, sådan så det er lettere at vise det man har lavet?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

www.upit.dk

Svar #2
25. august 2004 af Mads123 (Slettet)

Nu har jeg oploadet den på http://www.upit.dk/u/mataflevering.doc

Det vigtigeste er at nogle kan hjælpe mig med de opgaver i første post, men hvis folk har tid til at se det andet igennem må de også gerne det :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

a) differentier f(x) og løs f'(x)=6

b) brug at kvrd(4a)=(a^(1/2))(*4^(1/2)), og at 3rd(a)=a^(1/3)

ellers gælder de sædvanlige potensregler, (a^x)*(a^y)=a^(x+y)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

mere gennerelt gælder, kvrd(a)=a^(1/2)
og (a*b)^(x)=(a^x)(b^x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

1.015 er forkert. følg de regler jeg skrev ovenfor

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

3.004) i stedet for alle de beregninger du laver, så brug cosinusrelationen i stedet
a^2=b^2 + c^2 - 2*b*c*cos(A)
Indsæt dine tal, og du ender med en andengradsligning, der giver de to løsninger til side b's længde

Svar #7
25. august 2004 af Mads123 (Slettet)

kan du være mere specifik med a). for som du kan se(i linket) er jeg netop noget til der hvor du slutter, men ved ikke lige hvad jeg skal gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

ved ikke helt hvad du laver i 1107?
du kan ikke sige f'(6)=3*x^(1/2) og så løse for x
f'(6) betyder jo netop, at du skal indsætte 6 på x's plads

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2004 af Lurch (Slettet)

du kan vel godt finde ud af at differentiere f(x)=2*x^1.5?

Svar #10
25. august 2004 af Mads123 (Slettet)

øh det tror jeg. Er i tvivl fordi der vidst findes flere måder.

Her er min final udgave: http://www.upit.dk/files/(0)1.doc

passer kvadratrodsopgaverne nu?
Skal der mere eller mindre tekst?
Mere konkludrende? eller noget om opgaven?
Hvad skal jeg gøre med alle decimal tallene?

Det er kun 1107, der er forkert, selvom jeg kommer frem til resultat. Må meget gerne hjælpe mere med den :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2005 af Atky (Slettet)

b) brug at kvrd(4a)=(a^(1/2))(*4^(1/2)), og at 3rd(a)=a^(1/3)

at 3rd(a)=a^(1/3)hvad menes der med det? 3rd(a)=a^(1/3)????

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2005 af Atky (Slettet)

plzzz kunne godt tænke mig vide det for sidder og har lidt bøvl med den ehr opgave

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#11: '3rd(a)' er (ikke standard) notation for 3.roden (kubikroden) af a, hvilket er det samme som a^(1/3).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2005 af Atky (Slettet)

hvad vil han med kubikroden ?
mine udregninger ser sådan ud:
(a)^3*((a)^-1)^2*kvrd(4a)=(a)^3*(1/a)(1/a)*(a)^(1/2)*(4)^(1/2)=a*(a)^(1/2)*(4)^(1/2)=? så kan jeg ikke komme længere :(
hvad gør jeg galt

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#14: Den bruges i opgave 2) (jf. det første indlæg).

Udregningerne er korrekte; du mangler blot at benytte potensregnereglen

(a^x)*(a^y) = a^(x+y)

samt at 4^(1/2) = sqrt(4) = 2.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. april 2005 af Atky (Slettet)

du vil have jeg skal sige (a)^3*(a)^-2, ved hjælp af (a^n)^m ?? troede jeg ikke man kunne når den ene eksponent er negativ??

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#16: Som sagt er udregningerne i #14 korrekte. Du mangler blot at gøre således;

a*(a)^(1/2)*(4)^(1/2) =
a^(1 + 1/2)*2 =
2*a^(3/2)

som er på formen b*a^x, ikke sandt?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. april 2005 af Atky (Slettet)

jo doh! dumme mig :P mange tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.