Matematik
Hjælp sandsynlihed
26. februar 2008 af
sluise (Slettet)
Ordnet stikprøveudtagning uden tilbagelægning: N=100, n=10 og R=40.
(1) Bestem sandsynligheden for, at stikprøven vil indeholde mindst 2 røde kugler.
(2) Bestem sandsynligheden for, at de to først udtagne kugler begge vil være røde.
(3) Kan de to første spørgsmål løses ved at benytte formlen for hypergeopmetrisk sandsynlig-
hed?
Disse 3 opgaver har jeg meget svært ved, nogle der kan hjælpe...?
(1) Bestem sandsynligheden for, at stikprøven vil indeholde mindst 2 røde kugler.
(2) Bestem sandsynligheden for, at de to først udtagne kugler begge vil være røde.
(3) Kan de to første spørgsmål løses ved at benytte formlen for hypergeopmetrisk sandsynlig-
hed?
Disse 3 opgaver har jeg meget svært ved, nogle der kan hjælpe...?
Svar #1
26. februar 2008 af sluise (Slettet)
P(X=x)= K(10,x)gange P(40,x)gange P(100-400,10-x) / P(100,10 )
Sådan er hvad jeg kan finde frem til, men er det rigtigt? Og hvis ja hvordan kommer jeg videre derfra? Er der nogle der kan komme videre herfra?
Skriv et svar til: Hjælp sandsynlihed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
