Matematik

forklar p'(...)

26. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hejsa..
Jeg har en ret kryptisk opgave.. Jeg forstår i hvert fald ikke helt, hvordan jeg skal forklare den..

I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion som er givet ved regneforskriften:
f(x) = 226e^(-0.157(x-11))

hvor x angiver højden (målt i km.)

Jeg skal bestemme f'(15) som jeg får til at være: -18.935

Så skal jeg forklare, hvad dette tal angiver og jeg ved ikke rigtig, hvad der menes..

det eneste jeg kan fortælle er, at dette tal betyder -18.935 mb/km i højden 15 km

Men er der ikke andet, der skal fortælles? For sidst jeg afleverede en aflevering med det indhold sagde min lærer, at min konklusion ikke var færdig...

Håber i kan hjælpe,
mvh. Annie

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Dvs. at trykket i denne højde er faldende.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Vil det ikke nærmere sige at den mængde, hvormed trykket stiger i dette punkt er faldende?

Svar #3
26. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

Ok tak skal i have det er til at forstå :) hehe..
Tror i det er det eneste jeg skal nævne i min konklusion?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 trykket er monotont faldende.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2008 af mathon

f'(x) = 226*e^(-0.157(x-11))*(-0.157(x-11))' = 226*e^(-0.157(x-11))*(-0.157)

f'(x) = -35,482*e^(-0.157(x-11))

f'(15) = -35,482*e^(-0.157(15-11)) = -18,9353

i højden 15 km falder trykket med 18,9 mb/km

Skriv et svar til: forklar p'(...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.