Dansk

ENKELT ANALYSE (Haster)..

26. februar 2008 af Shining-Star (Slettet)
En sætningsanalyse til denne opgave:

Han bor nu sammen med sin mor og sin far.

Jeg 'bor' = o
'Han' = X
med + sin + mor + og + sin + far = bølgestreg.

hvad skal nu + sammen være ?? .. :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ikke noget specielt.. mener det skal være biled?

Svar #2
26. februar 2008 af Shining-Star (Slettet)

Ehm.. så der skal intet tegn herunder
sammen og nu ? ..

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Han X bor O ~nu sammen med~ (sin mor og sin far) genstandsled

Sådan tror jeg, at jeg ville lave den.

Svar #4
26. februar 2008 af Shining-Star (Slettet)

Jeg 'bor' = o
hvem 'bor' det gør 'Han'= x
Hvor bor han, altså kan der spørges med hvor = med sin far og sin mor = bølgestreg.. ville mene den er sådan ..

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Er wohnt jetzt zusammen mit seiner Mutter und seinem Vater.

Hvis du oversætter den til tysk får du altså: "med sin mor og sin far" til et hensynsled. Da man normalt ikke kan have et hensyndsled uden et genstandsled på dansk, vil jeg mene, at det er et objekt (genstandsled).

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2008 af o1-studie (Slettet)

'med' er et forholdsord og 'sin mor og far' er styrelsen...
så jeg vil sige:
Jeg = subjekt
Bor = verballed
nu sammen = fyld
med min mor og far = forholdsordsled ergo bølgestreg.

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2008 af demilia (Slettet)

"nu" er et tidsadvarbium.

Skriv et svar til: ENKELT ANALYSE (Haster)..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.