Matematik
Parabler - vinkelrette?
27. februar 2008 af
badooo (Slettet)
Hejsa
Jeg er solgt i den her opgave:
g(x) = x^2
h(x) = -x^2+c , c er et reelt tal.
-Bestem c, så graferne skærer hinanden vinkelret.
Men i mit hoved kan parabler da ikke skære hinanden vinkelret..?
Jeg er solgt i den her opgave:
g(x) = x^2
h(x) = -x^2+c , c er et reelt tal.
-Bestem c, så graferne skærer hinanden vinkelret.
Men i mit hoved kan parabler da ikke skære hinanden vinkelret..?
Svar #1
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)
hmmm besynderlig opgave.
Men mit bud ville være:
g'(x)*h'(x)=-1, find x herudfra.
Når dette er gjort indsættes den fundne værdi i g(x), hvormed du nu har et punkt. Hermed kan konstanten c bestemmes.
Men det er kun et bud, for har aldrig set en sådan opgave før.
Men mit bud ville være:
g'(x)*h'(x)=-1, find x herudfra.
Når dette er gjort indsættes den fundne værdi i g(x), hvormed du nu har et punkt. Hermed kan konstanten c bestemmes.
Men det er kun et bud, for har aldrig set en sådan opgave før.
Skriv et svar til: Parabler - vinkelrette?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
