Matematik
Opgave 11 fra STX eksamen B-niveau 2007
27. februar 2008 af
freece (Slettet)
En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne 0(x) ved fremstilling af x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved 0(x)=0,04x^3-0,5x^2+2,35x+75, 1_<x_<15
Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor p(x)=8-0,04x, 1_<x_<15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved F(x)=p(x)*x-O(x), 1_<x_<15.
Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.
Bestem forskriften for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelse af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.
Jeg har nu fundet F(x)=-0,04x^3-0,9x^2+10,35x+75
Hvordan bentytter jeg så modellen til at bestemme størrelse af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste?
Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor p(x)=8-0,04x, 1_<x_<15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved F(x)=p(x)*x-O(x), 1_<x_<15.
Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.
Bestem forskriften for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelse af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.
Jeg har nu fundet F(x)=-0,04x^3-0,9x^2+10,35x+75
Hvordan bentytter jeg så modellen til at bestemme størrelse af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste?
Svar #1
27. februar 2008 af Isomorphician
differentier forskriften for fortjenesten og find maksimum
Skriv et svar til: Opgave 11 fra STX eksamen B-niveau 2007
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
