Matematik
Opgave 14 fra STX eksamen B-niveau 2007
27. februar 2008 af
freece (Slettet)
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfalder skal være 4 dm^2, gælder, at 2*pi*radius*højde+4*pi*radius^2=4 og V=pi*radius^2*højde-(4/3pi)*radius^3, hvor radius (dm) både er radius i cylinderen og halvkuglerne, højden (dm) er cylinderens højde, og V(dm^3) er metalgenstandens rumfang
Bestem V som funktion af r.
Bestem V som funktion af r.
Svar #1
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)
V = pi*r^2*h - (4/3)*pi*r^3
2*pi*r*h + 4*pi*r^2 = 4
Isoler h af udtryk to og indsæg i udtryk et.
2*pi*r*h + 4*pi*r^2 = 4
Isoler h af udtryk to og indsæg i udtryk et.
Skriv et svar til: Opgave 14 fra STX eksamen B-niveau 2007
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
