Matematik

fremskrivningsfaktoren?

28. februar 2008 af cloudo (Slettet)
Er der ikke nogen der vil tjekke det her, og hvad er fremskrivningsfaktoren?

a. 5000 kr. står på Bjørns bankkonto i et år, hvorefter der tilskrives rente. Så står der 5175 kr. på Bjørns bankkonto.

Hvor stor er renten?

5175/5000 = 1,035
renten er 3.5 %

Hvor stor er fremskrivningsfaktoren?

Hvor meget står der efter tre år?

5000•(1+0,035)^3 = 5543,59

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2008 af z33k (Slettet)

Renteformlen er givet ved K = K0*(1+r)^n

1+r er fremskrivningsfaktoren, hvor "r" er rentefoden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2008 af mathon

årsrenten er 175 kr

årsrenten i pct. 175/50% = 3,5% p.a.

fremskrivningsfaktoren er 1,035

K3 = Ko*1,035^3 = 5000*1,035^3 = 5543,59

Skriv et svar til: fremskrivningsfaktoren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.