Matematik

f(x) = -1/2x^2+5

26. august 2004 af hej (Slettet)
I et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0 er er parabel graf for funktionen:

f(x) = -1/2x^2+5

1)Beregn koordinaterne til parablens skæringspunkter med kooordinatsystemets 1. og 2. akse?

i den 1. akse har jeg brugt formlen:
ax^2 + bx + c = 0
-1/2x^2 + 5 = 0
x^2 = 10
x = -3,16

men hvordan finder jeg den 2. akse???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

Bestem f(0).

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

Der er to løsninger til andengradsligningen, +/- 3,16...

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2004 af Damon (Slettet)

1. aksen (x-aksen):

Du sætter 0 på x's plads i f(x) = -1/2x^2+5 : f(0) = -1/2 * 0^2+5 = 5

Parablen skærer altså første aksen i (0,5)

2. aksen (y-aksen):

Du sætter 0 ind på y's plads i f(x) = -1/2x^2+5: f(x) = -1/2x^2+5 er det samme som y = -1/2x^2+5 0 indsættes: 0 = -1/2x^2+5 denne andengradsligning løses så og du får +/- 3,16

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

#3:

"Du sætter 0 på x's plads i f(x) = -1/2x^2+5 : f(0) = -1/2 * 0^2+5 = 5

Parablen skærer altså første aksen i (0,5) "

Forkert! Her finder du skæring med y-aksen!


"2. aksen (y-aksen):

Du sætter 0 ind på y's plads i f(x) = -1/2x^2+5: f(x) = -1/2x^2+5 er det samme som y = -1/2x^2+5 0 indsættes: 0 = -1/2x^2+5 denne andengradsligning løses så og du får +/- 3,16"

Forkert! Her finder du skæring med x-aksen!

Skæringspunkter med x-aksen (nulpunkter): Løs f(x)=0.

Skæringspunkter med y-aksen: Bestem f(0)



Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2004 af frodo (Slettet)

#4 har HELT ret.
Det der karakteriserer y-aksen er jo netop at alle punkterne har x-koordinat = 0

Og mht x-aksen karakteriseres punkterne derpåved at y-koordinaten er = 0

Skriv et svar til: f(x) = -1/2x^2+5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.