Matematik
reducer
02. marts 2008 af
KME89 (Slettet)
Hvordan reducer jeg dette udtryk?
8a^3*b*a^-2 / (2b)^2
8a^3*b*a^-2 / (2b)^2
Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)
hint:
benyt dine potensregneregler.
Disse kan ses på: http://peecee.dk/upload/view/101250
benyt dine potensregneregler.
Disse kan ses på: http://peecee.dk/upload/view/101250
Svar #2
02. marts 2008 af KME89 (Slettet)
Hmm har forsøgt i et stykke tid nu, men ser ikk lige hvordan jeg skulle kunne bruge dem?
Svar #3
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)
8a^3*b*a^-2 / (2b)^2 = (8a^3*b*a^-2)/(4b^2)=(2a^3*b*a^-2)/b^2= (2a^3*b*a^-2*b^-2)
Prøv nu selv, om du ikke kan reducere videre på det.
Men ellers ta' dig et kig på det link foroven, der er eksempler osv.
Prøv nu selv, om du ikke kan reducere videre på det.
Men ellers ta' dig et kig på det link foroven, der er eksempler osv.
Skriv et svar til: reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
