Psykologi

SRO Opgave / Identitet

02. marts 2008 af JoachimP (Slettet)
Goddag Alle. Jeg søger noget hjælp ang. min SRO opgave!

Jeg skal skrive om "Girl, Interrupted", som er en selvbiografi. Jeg skal lave en gennemgang af hovedpersonens identitetsproblemer. Og jeg skal finde ud af kulturens betydning for identitetsbegrebet, som gjorde sig gældende i 60erne..

Tænkte på, om folk vidste noget om den generelle betydning af kulturen i 60erne (tænker på ungdomsoprøret fx.) som kunne have noget med identitetsforvirring at gøre? Evt. hvis i ved helt konkret hvad hun fejler (bare i ord fx. "negativ identitet" -- ikke længere forklaringer - skal også lave noget selv..)

-- Tak for hjælpen.. :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2008 af akadina (Slettet)

Omkring 60'erne og ungdomsoprøret blev 'ungdommen' defineret som perioden mellem barndom og voksenliv. Tidligere (i traditionssamfundet) gik man direkte fra at være barn til at blive voksen. Overklassen havde evt. en dannelsesrejse i overgangsfasen. Ens identitet afhang i stort omfang af familien. Man skulle altså ikke i samme grad definere sin egen identitet.

Du kan evt skrive noget om hvordan samfundsændringerne i overgangen fra traditionssamfundet til moderniteten førte til et øget behov, for at individet selv skulle skabe sin egen identitet.

Jeg mener at hovedpersonen i "Girl, Interrupted" har en borderline diagnose, men det er længe siden jeg har set filmen, så jeg er ikke helt sikker.

Skriv et svar til: SRO Opgave / Identitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.