Matematik
monotoniforholdene
03. marts 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med, at finde monotoniforholdene for denne funktioner:
f(x)=x^2+2x+3
f(x)=x^2+2x+3
Svar #1
03. marts 2008 af mathon
1) find nulpunkter for f(x)
2) monotoniforholdene benyt M-M_reglen
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/101423
2) monotoniforholdene benyt M-M_reglen
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/101423
Svar #3
03. marts 2008 af mathon
#2
Nej
jeg udtrykte mig bevidst i #1 og
ønskede, at #0 selv fandt ud af, at for
f(x) = x^2+2x+3, (hvis graf er en grenopadvendende parabel)
er
d = 2^2-4*1*3 = -8<0
hvorfor
f(x)>0 for hele Dm(f)
med toppunkt
i
(-(b/(2a));-(d/(4a))) = (-1;2) og symmetriakse x = -1
så
for x<-1 (venstre halvgren) er f(x) monotont aftagende
og
for x>-1 (højre halvgren) er f(x) monotont voksende
alt sammen understøttet
af
http://peecee.dk/upload/view/101423
Nej
jeg udtrykte mig bevidst i #1 og
ønskede, at #0 selv fandt ud af, at for
f(x) = x^2+2x+3, (hvis graf er en grenopadvendende parabel)
er
d = 2^2-4*1*3 = -8<0
hvorfor
f(x)>0 for hele Dm(f)
med toppunkt
i
(-(b/(2a));-(d/(4a))) = (-1;2) og symmetriakse x = -1
så
for x<-1 (venstre halvgren) er f(x) monotont aftagende
og
for x>-1 (højre halvgren) er f(x) monotont voksende
alt sammen understøttet
af
http://peecee.dk/upload/view/101423
Skriv et svar til: monotoniforholdene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
