Fysik
tau-lepton, elektron, positron
03. marts 2008 af
Daydark (Slettet)
har fået denne opgave:
en elektron og en positron bliver skudt mod hinanden og danner en tau-lepton og en anti-tau-lepton
elektronen og positronen har hver den kinetiske energi:
Den samlede kinetiske energi af tau-partiklerne blev målt til:
a)
Beregn ud fra eksperiementet en værdi for massen af en tau-lepton. (herefter skal jeg forklare omhyggeligt)
Ved ikke helt hvordan jeg skal angribe problemet :S
tænkte at når det var noget med antipartikler og masse, så må det være
som jeg skal bruge, men er ikke sikker, det større problem er nok mere at skulle forklare det, kan ikke rigtig se hvordan at energien efter reaktionen pludselig er blevet større, men det har sikkert noget med energi (inkl. hvilemasse), men har ikke helt styr på det område endnu.
nogen som kan hjælpe? :)
en elektron og en positron bliver skudt mod hinanden og danner en tau-lepton og en anti-tau-lepton
elektronen og positronen har hver den kinetiske energi:
Den samlede kinetiske energi af tau-partiklerne blev målt til:
a)
Beregn ud fra eksperiementet en værdi for massen af en tau-lepton. (herefter skal jeg forklare omhyggeligt)
Ved ikke helt hvordan jeg skal angribe problemet :S
tænkte at når det var noget med antipartikler og masse, så må det være
nogen som kan hjælpe? :)
Svar #1
03. marts 2008 af QaZZaQ
Energien er bevaret. Så du har at E=E_kin+E_pot er bevaret.
Hvor T betegner den kinetiske energi har du
E=T_p+T_e+m_p*c^2=T_2t+2m_t*c^2
m_tc^2=(T_p+T_e+m_p*c^2-T_2t)/(2)
T_p=T_e=6,41E-10j=3,83GeV
T_2t=7,13E-10j=4,45Gev
m_p=938.272 MeV/c^2= 0.938GeV/c^2
Indsætter du talværdier får du m_t=2.07GeV/C^2. Dette sætter en øvre grænse på massen.
Tabelværdien er 1.78GeV/c^2
Hvor T betegner den kinetiske energi har du
E=T_p+T_e+m_p*c^2=T_2t+2m_t*c^2
m_tc^2=(T_p+T_e+m_p*c^2-T_2t)/(2)
T_p=T_e=6,41E-10j=3,83GeV
T_2t=7,13E-10j=4,45Gev
m_p=938.272 MeV/c^2= 0.938GeV/c^2
Indsætter du talværdier får du m_t=2.07GeV/C^2. Dette sætter en øvre grænse på massen.
Tabelværdien er 1.78GeV/c^2
Svar #2
09. februar 2011 af NiCaH (Slettet)
Dette er ikke helt korrekt
T_p=T_e=6,41E-10j=4.00GeV/c^2
og m_p= 9,10 × 10-31 kg = 5,1E-4 GeV/c^2 da en positron har samme masse som en elektron, ikke en proton som angivet ovenfor
dette giver også det korrekte svar 1,78 GeV/C^2
Skriv et svar til: tau-lepton, elektron, positron
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
