Matematik
Reducering?
03. marts 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Hvordan reducere man lettest dette begreb uden brug af hjælpemidler:
(x - y)^2 + 2x(y - x) + ( x +2y)(x - 2y) ???
(x - y)^2 + 2x(y - x) + ( x +2y)(x - 2y) ???
Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
ta' et kig på dine kvadratsætninger, de vil hjælpe dig langt af vejen.
Svar #2
03. marts 2008 af blondin9000 (Slettet)
Har jeg gjort..:-S men er kun de 2 sidste led jeg umiddelbart kan finde ud af at bruge en af kvadratsætningerne på....
Har skam forsøgt.. men synes jeg hver gang laver udtrykket mere kompliceret end at få det reduceret...:-S
Har skam forsøgt.. men synes jeg hver gang laver udtrykket mere kompliceret end at få det reduceret...:-S
Svar #3
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Hvert led for sig:
(x - y)^2 =x^2+y^2-2xy
2x(y - x) = 2xy-2x^2
( x +2y)(x - 2y)= x^2-4y^2
Prøv nu, om du ikke kan reducere :-)
(x - y)^2 =x^2+y^2-2xy
2x(y - x) = 2xy-2x^2
( x +2y)(x - 2y)= x^2-4y^2
Prøv nu, om du ikke kan reducere :-)
Skriv et svar til: Reducering?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
