Matematik
Væksthastighed?
03. marts 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Udfra funktionen f(t) = 200 * e^(0,085 * t)
Som beskriver en bakteriekolonis vækst, skal der bestemmes det tidspunkt t, hvor væksthastigheden f`(t) er på 50 bakterier pr. minut??
Har et par andre bakteriekolonier at sammenligne med hvor jeg blandt andet skal finde frem til det tidspunt hvor der er lige mange bakterier i kolonierne vha. graflommeregneren?? Hvordan gør jeg lige det i praksis...
Som beskriver en bakteriekolonis vækst, skal der bestemmes det tidspunkt t, hvor væksthastigheden f`(t) er på 50 bakterier pr. minut??
Har et par andre bakteriekolonier at sammenligne med hvor jeg blandt andet skal finde frem til det tidspunt hvor der er lige mange bakterier i kolonierne vha. graflommeregneren?? Hvordan gør jeg lige det i praksis...
Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
a) f'(t=50(såfremt t er angivet i minutter)
b) Sæt de to ligningen lig hinanden, fx. g(t)=f(t) og løs denne.
b) Sæt de to ligningen lig hinanden, fx. g(t)=f(t) og løs denne.
Svar #2
03. marts 2008 af nator (Slettet)
hmm du differentierer f(t).. den ligning sætter du lig med 50 og løser ligningen, så finder du til hvilken tid væksthastigheden er 50
Skriv et svar til: Væksthastighed?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
