Fysik
Henfald
27. august 2004 af
Miarv (Slettet)
Jeg skal skrive henfaldsskema for fem radioaktive nuklider. Jeg vil blive meget glad hvis nogen kan fortælle mig om jeg har gjort det rigtigt, især med hensyn til gammahenfald:
P-32 -> S-32 + b-
Se-75 -> As-75 + EC + g
I-125 -> Te-125 + EC + g
I-131 -> Xe-131 + b- + g
Hg-197 -> Au-197 + EC + g
(b = betahenfald, EC = electron capture, g = gammahenfald)
P-32 -> S-32 + b-
Se-75 -> As-75 + EC + g
I-125 -> Te-125 + EC + g
I-131 -> Xe-131 + b- + g
Hg-197 -> Au-197 + EC + g
(b = betahenfald, EC = electron capture, g = gammahenfald)
Svar #1
28. august 2004 af Miarv (Slettet)
Jeg har også et andet problem. Jeg skal opskrive en henfaldsfamilie og jeg har fundet alle stofferne der indgår, men hvordan skriver jeg det op?
Svar #2
28. august 2004 af frodo (Slettet)
umiddelbart vil jeg sige at de øverste reaktionsligninger er rigtige.
Mht. henfaldsfamilierne, opskriver du dit udgangsstofs henfald, og udfra produktet heraf (som også gerne skulle være radioaktivt) opskriver du den næste ligning osv.
Mht. henfaldsfamilierne, opskriver du dit udgangsstofs henfald, og udfra produktet heraf (som også gerne skulle være radioaktivt) opskriver du den næste ligning osv.
Skriv et svar til: Henfald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
