Matematik
opstil en ligning
04. marts 2008 af
hoda (Slettet)
hej alle sammen
jeg har terminsprøv imorgen og kan stadigvæk ikke finde ud af hvordan man opstiller en ligning... har mat.på B.
er der ikke nogen der kan hjælpe mig med det, måske give en god finger regel?
jeg har terminsprøv imorgen og kan stadigvæk ikke finde ud af hvordan man opstiller en ligning... har mat.på B.
er der ikke nogen der kan hjælpe mig med det, måske give en god finger regel?
Svar #1
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Det afhænger meget af selve teksten.
Men hvis nu:
En skoleklasse på 22 elever skal på udflugt, på udflugten stopper de ved en kiosk, hvor alle elever undtagen 3, køber slikkepinde. Klassen køber alt i alt 76 slikkepinde. Hvor mange slikkepinde har de elever, som har købt slikkepinde gennemsniteligt købt?
Thi alle elever, bortset fra 3 køber slikkepinde, så har 22-3=19 altså købt. Lad x betegne antal slikkepinde.
Hermed fås nu:
19*x=76
Men hvis nu:
En skoleklasse på 22 elever skal på udflugt, på udflugten stopper de ved en kiosk, hvor alle elever undtagen 3, køber slikkepinde. Klassen køber alt i alt 76 slikkepinde. Hvor mange slikkepinde har de elever, som har købt slikkepinde gennemsniteligt købt?
Thi alle elever, bortset fra 3 køber slikkepinde, så har 22-3=19 altså købt. Lad x betegne antal slikkepinde.
Hermed fås nu:
19*x=76
Skriv et svar til: opstil en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
