Fysik

Brydningsindeks?

04. marts 2008 af mm :) (Slettet)
"En rød laserstråle med bølgelængden 656 nm sendes ned i et akvarium med vand. Altså en overgang fra luft til vand.

a) Hvilken bølgelængde har laserstrålen? [Har regnet den til 492,604]
b) Hvilken farve svarer den til? [Blågrønt?]
c) Hvilken farve vil fiskene i akvariet se, og hvilken farve ser du?"

Nogen der vil hjælpe mig med c'eren? Ser man ikke blå/grønt begge steder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2008 af Jenssss (Slettet)

ændrer den ikke bølgelængde tilbage når den ryger ud af akvariet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2010 af iidda (Slettet)

Hvordan har du udregnet a) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af mathon

                
                  λluftvand = nvand/nluft

                  λvandluft = nluft/nvand = 1/1,3311

                  λvand = 1,3311-1·(656 nm) = 492,825 nm


Skriv et svar til: Brydningsindeks?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.