Fysik
pleaseee help
04. marts 2008 af
Nisa1 (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af spørgsmål b .. Opgaven lyder sådan her.
Elprisen er pr.1 januar 2008 174,65 øre/kWh i døgnet, incl. afgiter og moms.
En familie har et gammelt køleskab der bruger 1,7 kWh i døgnet. De kan få et nyt køleskab, som kun bruger 0,42 kWh i døgnet.
a) Hvor meget energi kan de spare på et år ved at købe nyt køleskab?
svar a )
Gammelt køleskab: 1,7 • 365 = 620,5
Nyt køleskab: 0,42 • 365 = 153,3
Besparelse: 620,5 – 153,3 = 467.2
Dvs. familien kan spare 467,2 kWh om året.
b)Hvor mange år varer det, før det nye køleskab til 1500 kr. er sparet ind?
Elprisen er pr.1 januar 2008 174,65 øre/kWh i døgnet, incl. afgiter og moms.
En familie har et gammelt køleskab der bruger 1,7 kWh i døgnet. De kan få et nyt køleskab, som kun bruger 0,42 kWh i døgnet.
a) Hvor meget energi kan de spare på et år ved at købe nyt køleskab?
svar a )
Gammelt køleskab: 1,7 • 365 = 620,5
Nyt køleskab: 0,42 • 365 = 153,3
Besparelse: 620,5 – 153,3 = 467.2
Dvs. familien kan spare 467,2 kWh om året.
b)Hvor mange år varer det, før det nye køleskab til 1500 kr. er sparet ind?
Svar #1
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
Når du kender elprisen kan du jo finde ud af hvor mange penge der spares om året... Og så burde det være nemt at finde ud af hvor lang tid det tager før man har sparet det der svarer til 1500 kr...
Svar #3
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
#2 Det synes jeg godt du selv kan kigge lidt på... Du har jo ikke ligefrem brugt oceaner af tid på at prøve at løse den efter mit sidste indlæg hvis du allerede spørger efter 1 min...
Svar #4
04. marts 2008 af Kurro (Slettet)
Når der spares 467,2 kWh/år, så er det beløb der spares pr. år lig
467,2 kWh * prisen på en kWh.
Derefter er det blot at lege med lidt division.
467,2 kWh * prisen på en kWh.
Derefter er det blot at lege med lidt division.
Skriv et svar til: pleaseee help
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
