Fysik

Idrætsskader "HJÆLP"

04. marts 2008 af Zaga (Slettet)

Hej alle

Jeg har længe siddet med denne opgave, og jeg kan bare ikke finde ud af det.

Nogen der kan HJÆLPE...

Alle informationer står i linket.

[
http://peecee.dk/upload/view/101735

]

Mange mange tak på forhånd! :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Håbede lige jeg kunne gøre brug af min anatomi-viden, men NEJ, skuffet igen...
Nej du skal i første opgave finde ud af hvor meget energi vandet har modtaget fra posen... Dette er nemt da du jo kender masse, dT, og vands specifikke varmekapacitet... Du kan således finde posens varmakapacitet (ikke den specifike, da du ikke har en masse på denne)... Husk at skrive at du antager at systemet er isoleret...
I b, ved du at sammenhængen er lineær.. Du laver en forskift for linen og finder ud af hvornår t =-5 grader celcius...

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2008 af Lurch (Slettet)

a) uha nej, den formel er fra relativitetsteori, og har ofte noget med kernereaktioner at gøre.
du skal se på varmefylde
DE = m*c*DT
hvor D står for delta (ændring).

b) at der er en lineær sammenhæng, betyder du kan lave en ret linje som følge punkterne. Gør det, og du kan forlænge din linje, så du kan se hvornår temperaturen bliver -5C

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2008 af Lurch (Slettet)

øv hvor er jeg langsom....

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: haha. :D dovne fysiker.

#0: #2 har et meget meget godt bud på noget hjælp.

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

#2 Kernereaktioner??? Tror du ikke bare #0 Har glemt "d" foran "E"??

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

#4 Hey, hvad med #1??? Er de lige til at smide ud??

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja, sådan cirka. :P

Svar #8
04. marts 2008 af Zaga (Slettet)

Det vil sige at dT bare er 8,9 grader?

Altså, E = 1,29 kg * 4,186kJ/kg*grader * 8,9 grader = 48,1kJ


Så skal jeg bare herefter bruge formlen C=Q/dT ?

Brugbart svar (1)

Svar #9
04. marts 2008 af Lurch (Slettet)

#5 ahhaa, du har da nok ret. jeg så bare mc og tænkte på min ven einstein

Svar #10
04. marts 2008 af Zaga (Slettet)


Det er skam også i orden, kan rigtig godt lide, at i konkurrere om at svarer!!!

Skriv et svar til: Idrætsskader "HJÆLP"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.