Fysik

*Halveringskonstant*

05. marts 2008 af kiwidinok (Slettet)
Hej
Nogle der kan hjælp mig med henfaldskonstanten (N) til 238Pu?
Skal bruge den til at udregne A=k*N.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Henfaldskonstanten er k'et i din ligning om aktivitet hvor N er antal kerne. Halveringstiden for 238Pu er 87,7år hvilket betyder at k=ln2/87,7år (du vil højst sandsynligt have din aktivitet i Bq (s^-1), så skal du bare regne årene om til sekunder)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af mathon

N = No*e^(-kt)

A = -dn/dt = -(No*e^(-kt)*(-k) = k*(No*e^(-kt)) = k*N

hvor k = ln(2)/T½, som vist i #1

Skriv et svar til: *Halveringskonstant*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.