Fysik
Opgave i fysik
05. marts 2008 af
KME89 (Slettet)
Hej her nogle svære opgaver som jeg har forsøgt at lave, men ikke rigtige lykkedes.. Håber nogen kan hjælpe her.
Tilløbet i stangspring sker stort set med en fart på 10 m/s. I en simpel model er næsten al løberens kinetiske energi blevet til potentiel energi i det øjeblik, overliggeren passeres.
- Brug denne model til at vurdere, hvor højt man kan hoppe i stangspring.
- diskuter antagelserne bag modellen.
Ved et meteornedslag omdannes en stor del af meteorens kinetiske energi i nedslagsøjeblikket til potentiel energi for det materiale, som skal fjernes for at danne krateret.
Kratermaterialet har densiteten 3,5 ton/m^3.
-Vurder, hvor meget den potentielle energi blev forøget ved kraterdannelsen.
Bombers sprængkraft angives normalt i enhedenton trotyl, som er den frigjorte energi (4,1 GJ) ved sprængning af et ton af stoffet trotyl.
- Hvad svarer meteorens nedslagsenergi skønsmæssigttil i ton TNT.
Tilløbet i stangspring sker stort set med en fart på 10 m/s. I en simpel model er næsten al løberens kinetiske energi blevet til potentiel energi i det øjeblik, overliggeren passeres.
- Brug denne model til at vurdere, hvor højt man kan hoppe i stangspring.
- diskuter antagelserne bag modellen.
Ved et meteornedslag omdannes en stor del af meteorens kinetiske energi i nedslagsøjeblikket til potentiel energi for det materiale, som skal fjernes for at danne krateret.
Kratermaterialet har densiteten 3,5 ton/m^3.
-Vurder, hvor meget den potentielle energi blev forøget ved kraterdannelsen.
Bombers sprængkraft angives normalt i enhedenton trotyl, som er den frigjorte energi (4,1 GJ) ved sprængning af et ton af stoffet trotyl.
- Hvad svarer meteorens nedslagsenergi skønsmæssigttil i ton TNT.
Svar #1
06. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
i den første skal du jo bare bruge at den mekaniske energi er bevaret således vil det gælde at 0,5mv^2=mgh...
jeg vil mene der mangler informationer i opgave 2...
jeg vil mene der mangler informationer i opgave 2...
Svar #2
06. marts 2008 af KME89 (Slettet)
Hvad mener du? har virkelig forsøgt men kan ikke disse opgaver?
Svar #3
06. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
masserne går ud med hinanden... Så skal du blot finde h...:
0,5v^2/(g)=h
0,5v^2/(g)=h
Skriv et svar til: Opgave i fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
