Matematik

Cosinus og sinus hjælp!

28. august 2004 af detached (Slettet)
Er der ikke nogen der kort kan forklare hvad cosinus og sinus handler om? Er nybegynder! Har en opgave om det, men forstår ikke principperne i det, såeh...

F.eks. sådan ser en opgave ud:

I en retvinklet trekant, ABC, er længden af hypotenusen c = 5,764. Længden af kateten a = 2,958. Beregn størrelsen af vinklerne A og B samt længden af den anden katete.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2004 af sontas (Slettet)

Cosinus og sinus er dannet udfra enhedscirklen. (cosv, sinv) er kordinatsættet til retningspunktet P på enhedscirklen.. Man bruger b.la. cos og sin til at bestemme vinkler, sidelængder og arealer af trekanter.

sinA/a = sinC/c = sinB = sin/b og CosA = (b^2 + c^2 - a^2)/2bc osv... T = 0,5absinC osv. udfra de der formler skulle du gerne kunne regne den der opgave ud.

Kig dog i din bog?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2004 af frodo (Slettet)

tror det er nemmere at bruge de formler, der er til dirkete brug i en retvinklet trekant!

cosA=b/c
sinA=a/c
tanA= a/B

Svar #3
30. august 2004 af detached (Slettet)

Nogen der har facit? :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du kan altid selv chekke din beregninger i gennem, fx ved vinklerne, skal vinkelsummen være 180deg, hvis ikke du får det har du lavet fejl. Når du har beregnet fx b vha. cos, så kan du se om du har gjort det rigtig ved at beregne det med tan.

Eller du kan starte med at tegne trekanten op også kan du måle og se om det er i nærheden af hvad du fik.

Svar #5
30. august 2004 af detached (Slettet)

I øjeblikket har bare brug for facit, for min lommeregner er gået i kage :s

Her er endnu to:

Et skib sejler langs en kyst. Fra punktet A sigter man ud mod skibet og måler vinklen mellem sigtelinien og kystlinien til 37 grader. Afstanden |AC| er 1,2 km. Hvor langt er skibet fra punktet C på kysten?

..

En 5 meter lang stige stilles skråt op ad en mur. Afstanden mellem stigens fod og muren er 1,1 meter.
a. Hvor langt når stigen op ad muren?
b. Hvor stor er den vinkel, stigen danner med det vandrette underlag?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2004 af iB (Slettet)

Hvis din lommeregner er gået "i kage", så kan du bare skrive her, hvad du skal have trykket ind; så skal jeg eller en anden nok give dig resultat.

Jeg tror mere at du ikke har fået svar, fordi det ser lidt ud som, at du gerne vil have nogen andre til at lave DINE lektier...

Skriv et svar til: Cosinus og sinus hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.