Fysik

er helt lost

06. marts 2008 af rotata (Slettet)
en pose med blyhagl med massen 2,0 kg tabes fra en højde på 100m. hvad er temperaturstigningen af haglene i posen? (den specifikke varmekapacitet for bly er 130 j/kg.k)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af mathon

E_pot = m*g*h = (2 kg)*(9,82 m/s^2)*(100 m) = 1964 J

delta_E = m*c*delta_T

(1964 J) = (2 kg)*(130 J/(kg*K))*delta_T

(1964 J) = (260 J/K)*delta_T

delta_T = (1964 J)/(260 J/K)

delta_T = 7,6 K

Skriv et svar til: er helt lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.