Matematik
SE HER..NORMALfordeling, statistik
06. marts 2008 af
sanne07 (Slettet)
Sådan lyder opgaven:
Der er lavet en stikprøveundersøgelse og man har tilfældigt udvalgt 28 bestillinger på DVD bokse af mærke DigiGut og registreret leveringstiden, som den tid, der går fra bestillingen til modtagelse.
Resultatet fremgår af tabel:
3 3 9 3
9 7 4 2
4 5 2 5
7 1 3 6
4 5 2 4
9 4 8 2
1 6 3 8
1.1
under antagelsen af at leveringstiden følger en normalfordeling, bedes du teste på 5% niveauet, om den gennemsnitlige leveringstid kan antages at være 5 dage eller mindre.
Vurder signifikansniveauets betydning for din konklusion.
Mit bud:
X~N (µ,s^2)
n= 28
X= 5
µ= 4,607143
s^2 = 6,099206 dvs. s = 2,469657
x - µ
P(x =5) = P(Z = s / v n)=
0,392857/0,466721 = P (Z = 0,8417379)
Dette var for at teste gennemsnittet.
Så har jeg problem omkring det med 5% niveauet.
Er der nogen som har forståelse for dette.?? Jeg kunne godt tænke mig noget feedback.
Tak på forhånd.
Sanne
Der er lavet en stikprøveundersøgelse og man har tilfældigt udvalgt 28 bestillinger på DVD bokse af mærke DigiGut og registreret leveringstiden, som den tid, der går fra bestillingen til modtagelse.
Resultatet fremgår af tabel:
3 3 9 3
9 7 4 2
4 5 2 5
7 1 3 6
4 5 2 4
9 4 8 2
1 6 3 8
1.1
under antagelsen af at leveringstiden følger en normalfordeling, bedes du teste på 5% niveauet, om den gennemsnitlige leveringstid kan antages at være 5 dage eller mindre.
Vurder signifikansniveauets betydning for din konklusion.
Mit bud:
X~N (µ,s^2)
n= 28
X= 5
µ= 4,607143
s^2 = 6,099206 dvs. s = 2,469657
x - µ
P(x =5) = P(Z = s / v n)=
0,392857/0,466721 = P (Z = 0,8417379)
Dette var for at teste gennemsnittet.
Så har jeg problem omkring det med 5% niveauet.
Er der nogen som har forståelse for dette.?? Jeg kunne godt tænke mig noget feedback.
Tak på forhånd.
Sanne
Svar #2
06. marts 2008 af peter lind
Du skal beregne (5-my)/(s/kvrod(5). Hvis denne er større end 95% kvartilen for t fordelingen med n-1 frihedsgrader forkastes hypotesen.
Skriv et svar til: SE HER..NORMALfordeling, statistik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
