Matematik
Tangentligning ...?
06. marts 2008 af
cmil (Slettet)
Sidder og kæmper med den her mate afleveringsopg. til i morgen og kan ikk komme videre....
f(x)= -1/3x^3+x^2+3x-2
nu skal jeg så bestemme tangentens ligning f med røringspunkt i (0,f(0))
tangentens ligning er jo y=f(xo)+f`(xo)(x-xo)
har fundet ud af at:
xo = 0
f(xo) = 2
f`(xo) = 3
rigtigt? men hvad skal jeg så nu? hvis jeg sætter tallene ind i ligningen gir det -1. men hvad hjælper det?
f(x)= -1/3x^3+x^2+3x-2
nu skal jeg så bestemme tangentens ligning f med røringspunkt i (0,f(0))
tangentens ligning er jo y=f(xo)+f`(xo)(x-xo)
har fundet ud af at:
xo = 0
f(xo) = 2
f`(xo) = 3
rigtigt? men hvad skal jeg så nu? hvis jeg sætter tallene ind i ligningen gir det -1. men hvad hjælper det?
Skriv et svar til: Tangentligning ...?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
