Tysk
Tysk rettelse på 6 linjer.
08. marts 2008 af
Mars1989 (Slettet)
Helga und Werner sind früher Arbeiter gewesen.
Helga og Werner har tidligere været arbejdere.
Jetzt sind Sie Rentner geworden.
Nu er de blevet pensionister.
Sie sind das haus gehabt und haben heute eine Wohnung.
De har haft et stort hus og har i dag en lejlighed
Das haus war zu gross geworden.
Huset var blevet for stort.
Der Sohn war erst Mechaniker, dann er ist Meister geworden.
sønnen var først mekaniker, så blev han værkfører.
Die Tochter ist Verkäuferin gewesen, aber jetzt sie ist Lehrerin geworden.
Datteren havde været ekspeditrice, men nu er hun blevet lærerinde.
Håber virkelig at der er nogle der vil kig den igennem. :)
Helga und Werner sind früher Arbeiter gewesen.
Helga og Werner har tidligere været arbejdere.
Jetzt sind Sie Rentner geworden.
Nu er de blevet pensionister.
Sie sind das haus gehabt und haben heute eine Wohnung.
De har haft et stort hus og har i dag en lejlighed
Das haus war zu gross geworden.
Huset var blevet for stort.
Der Sohn war erst Mechaniker, dann er ist Meister geworden.
sønnen var først mekaniker, så blev han værkfører.
Die Tochter ist Verkäuferin gewesen, aber jetzt sie ist Lehrerin geworden.
Datteren havde været ekspeditrice, men nu er hun blevet lærerinde.
Håber virkelig at der er nogle der vil kig den igennem. :)
Svar #2
08. marts 2008 af danielruhmann (Slettet)
Helga und Werner sind früher Arbeiter gewesen.
Helga og Werner har tidligere været arbejdere.
Brug ren datid
Jetzt sind Sie Rentner geworden.
Nu er de blevet pensionister. blive pensionister kan også oversættes med
sie skrives med småt.
"in (die) Rente gegangen"
Sie sind das haus gehabt und haben heute eine Wohnung.
De har haft et stort hus og har i dag en lejlighed
sind gehabt? det lyder ikke godt
hvis "have en lejlighed" henviser til, at de ejer den, bruges verbet: "besitzen" i stedet for "haben".
Haus skrives med stort
Das haus war zu gross geworden.
Huset var blevet for stort.
haus skrives med stort
gross skrives med ß
Der Sohn war erst Mechaniker, dann er ist Meister geworden.
sønnen var først mekaniker, så blev han værkfører.
husk tysk ordstilling
Die Tochter ist Verkäuferin gewesen, aber jetzt sie ist Lehrerin geworden.
Datteren havde været ekspeditrice, men nu er hun blevet lærerinde.
havde været = war gewesen eller war - hvor den rene datid er at foretrække.
tysk ordstilling
ist geworden = ist.
Helga og Werner har tidligere været arbejdere.
Brug ren datid
Jetzt sind Sie Rentner geworden.
Nu er de blevet pensionister. blive pensionister kan også oversættes med
sie skrives med småt.
"in (die) Rente gegangen"
Sie sind das haus gehabt und haben heute eine Wohnung.
De har haft et stort hus og har i dag en lejlighed
sind gehabt? det lyder ikke godt
hvis "have en lejlighed" henviser til, at de ejer den, bruges verbet: "besitzen" i stedet for "haben".
Haus skrives med stort
Das haus war zu gross geworden.
Huset var blevet for stort.
haus skrives med stort
gross skrives med ß
Der Sohn war erst Mechaniker, dann er ist Meister geworden.
sønnen var først mekaniker, så blev han værkfører.
husk tysk ordstilling
Die Tochter ist Verkäuferin gewesen, aber jetzt sie ist Lehrerin geworden.
Datteren havde været ekspeditrice, men nu er hun blevet lærerinde.
havde været = war gewesen eller war - hvor den rene datid er at foretrække.
tysk ordstilling
ist geworden = ist.
Svar #3
08. marts 2008 af Mars1989 (Slettet)
Nu har jeg prøvet at ret den igen. håber du vil rette den.
Helga und Werner haben früher Arbeiter gewesen. Jetzt sind sie Rentne gegangen.
Sie sind das Haus gehabt und besitzen heute eine Wohnung. Das Haus war zu groß
geworden. Der Sohn war erst Mechaniker, dann er ist Meister geworden. Die Tochter
ist Verkäuferin gewesen, aber jetzt sie ist Lehrerin geworden.
Skriv et svar til: Tysk rettelse på 6 linjer.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
