Matematik
uforkorteligebrøker
09. marts 2008 af
jwan20 (Slettet)
det er et dumt spørgsmål. men jeg må spørger om. fordi det længe siden jeg har lavet dem.
der stå
angiv følgende tal som uforkortelige brøker:
a=4/9+2/3
det stå at det skal give 10/9 så hvordan er brøkken regnet ud??
der stå
angiv følgende tal som uforkortelige brøker:
a=4/9+2/3
det stå at det skal give 10/9 så hvordan er brøkken regnet ud??
Svar #1
09. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
Du skal bare omregne det hele til 9'ende-dele. Det er i dit tilfælde særdeles nemt, da du har to trejdedele.
2/3=6/9
a=4/9+6/9 <=> a=10/9
2/3=6/9
a=4/9+6/9 <=> a=10/9
Svar #2
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)
find en fællesnævner(i dette tilfælde 9) forlæng dermed 2/3 med 3 og læg de to brøker sammen.
Skriv et svar til: uforkorteligebrøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
