Matematik

isoler Q.

09. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)
Isoler Q i formlen y^2=Q*x-Q*a+k

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Sæt Q uden for en parentes, så

y^2=Q*(x-a)+k

Prøv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Prøv at sætte Q udenfor en parentes, så skulle du kunne isolere Q.

Svar #3
09. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

y^2=Q(x-a)+k

er det bare det? :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2008 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Så kan du trække k fra på begge sider, og derefter dividere med x-a, og så har du isoleret Q.

Svar #5
09. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

y^2-k/x-a=Q ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2008 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Du skal bare lige have en parentes om y^2-k og x-a, så det er:
(y^2-k)/(x-a)=Q

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2008 af Alcone (Slettet)

hmm okay. Hvorfor skal man det? Kan det ikke bare stå for sig selv uden parentes udenom? Men tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2008 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Parenteserne skal være der for at det er alt inde i parentesen bliver divideret med x-a. hvis du ikke sætter parenteserne vil det bare være k der bliver diveret med x.
Du kan også sætte det på en fælles brøkstreg, sådan at tælleren er y^2-k og nævneren er x-a. Så behøver du ikke parenteserne, da der med brøkstregen er en skjult parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2008 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

diveret = divideret

Skriv et svar til: isoler Q.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.