Matematik
ligning for en linje
09. marts 2008 af
Alcone (Slettet)
Hej. Jeg har en opgave som lyder således:
En linje l er givet ved ligningen 2x-y+1=0.
Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3).
Jeg kan slet ikke huske hvordan man gør :S
Er der nogen som kan hjælpe mig lidt på vej?
En linje l er givet ved ligningen 2x-y+1=0.
Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3).
Jeg kan slet ikke huske hvordan man gør :S
Er der nogen som kan hjælpe mig lidt på vej?
Svar #1
09. marts 2008 af mathon
l: y = 2x+1
hvilken hældningskoefficient har l?
hvilken hældningskoefficient skal den søgte linje så have?
hvilken hældningskoefficient har l?
hvilken hældningskoefficient skal den søgte linje så have?
Svar #5
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
For to vinkelrette linjer, med hældningskoefficienterne a og b, gælder a*b=-1
Eller ved vektorregning. l: 2x-y+1=0. En normalvektor til denne linje aflæses til at være (2,-1) med hældningen (-1)/2, d.v.s. -0.5.
Eller ved vektorregning. l: 2x-y+1=0. En normalvektor til denne linje aflæses til at være (2,-1) med hældningen (-1)/2, d.v.s. -0.5.
Skriv et svar til: ligning for en linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
