Fysik
tyngde, gnindning, normal og trækkraft
10. marts 2008 af
9rose9 (Slettet)
En container med massen 4,5 ton trækkes med konstant fart hen af en vandret vej. Trækkraften danner en vinkel på 20 grader med vejen. Gnidningskoefficienten mellem container og vej er 0,20.
Containeren er pårvirket af tyngdekraften, gnidningskraften, normalkraften fra vejen og trækkraften.
A) Beregn størrelsen af hver af de fire kræfter:
Ftyngde= m*g=44 kN
Resten kan jeg ikke finde ud af.. Det ville være dejligt at blive hjulpet på vej
Containeren er pårvirket af tyngdekraften, gnidningskraften, normalkraften fra vejen og trækkraften.
A) Beregn størrelsen af hver af de fire kræfter:
Ftyngde= m*g=44 kN
Resten kan jeg ikke finde ud af.. Det ville være dejligt at blive hjulpet på vej
Svar #1
10. marts 2008 af mathon
tyngdekraften T = m*g
gnidningskraften F_gnid = m*g*cos(alfa)*0,20
normalkraften N = m*g
trækkraften F_træk = m*g*sin(alfa)
gnidningskraften F_gnid = m*g*cos(alfa)*0,20
normalkraften N = m*g
trækkraften F_træk = m*g*sin(alfa)
Svar #2
10. marts 2008 af mathon
rettelse:
gnidningskraften F_gnid = m*g*cos(alfa)*0,20
-->
gnidningskraften F_gnid = m*g*0,20
gnidningskraften F_gnid = m*g*cos(alfa)*0,20
-->
gnidningskraften F_gnid = m*g*0,20
Svar #3
10. marts 2008 af 9rose9 (Slettet)
Det passer bare ikke med min lærers facitliste, når jeg regner ud..
Han har skrevet at:
Ftyngde=44 kN
Fgnid=8,2kN
FN=41 kN
Ftræk= 8,8 kN
Opgaven er fra orbit, og han mener at facit for denne opgave er forkert i orbit, så han har ændret facit.
Han har skrevet at:
Ftyngde=44 kN
Fgnid=8,2kN
FN=41 kN
Ftræk= 8,8 kN
Opgaven er fra orbit, og han mener at facit for denne opgave er forkert i orbit, så han har ændret facit.
Skriv et svar til: tyngde, gnindning, normal og trækkraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
