Matematik

vektorer

11. marts 2008 af tdb (Slettet)
Nu har jeg siddet med den samme opgave i meget lang tid og kan ikke løse den. den lyder sådan:
Længden af vektor a = 5
Længden af vektor c = 3
vektor b = vektor c- vektor a
vektor a * vektor c = 0

Bestem længden af vektor b.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af Esbenps

Hvis du vil hurtigt igennem opgave, så skal du bare indse, at du har at gøre med en retvinklet trekant, hvor to af siderne er kendte. Brug pythagoras...

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2008 af Esbenps

Hvis du vil løse den vha. vektorer, så kunne du starte med at opskrive de to vektorer, a og c. Oplysningen om, a*c = 0 betyder, at det er vinkelrette på hinanden. Vektorerne a og c kunne fx opskrives sådan her:

a = (5,0)

c = (0,3)

Tjek selv, at a*c = 0.

Nu er det bare at udregne b = c-a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2008 af Esbenps

Se iøvrigt venligst bort fra #1, da det er forkert :-)

Svar #4
11. marts 2008 af tdb (Slettet)

Okay mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2008 af Esbenps

...forkert forstået på den måde, at din lærer måske vil have dig til at løse det med vektorer, dvs. metoden i #2.

Du kan godt bruge metoden i #1. Jeg ved ikke, hvilken metode din lærer havde i tankerne...

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Så vidt jeg kan se, er det skam helt korrekt. Man skal bare huske på, at b i dette tilfælde er hypotenusen. Men det kan skam godt være, at jeg lige er for træt til at se fejlen i det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2008 af Esbenps

#6
Ja, jeg skyndte mig at skrive #5, da jeg opdagede at "forkert" kunne forstås på en anden måde end det, jeg mente.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#7 Som sådan er #1 jo klart det smarteste og hurtigste. Yderligere kan man konstruere trekanten vha. vektorer, så læreren for ønsket om vektorer opfyldt lige meget hvad :-)

- Og jeg så først #5 efter jeg havde skrevet den kommentar :-) Men god vind :-)

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.