Matematik

Bestem vektorkoordinaterne?

11. marts 2008 af thejako (Slettet)
Er der nogle der kan forklare mig hvad jeg skal med denne opgave? Jeg er sat ind i vektorer, men dette gav mig alligevel et "blackout":

"Om to vektorer i et koordinatsystem gælder

2*vektor_a-3*vektor_b=(1 / 5) (ikke divideret, men den kan bare ikke sætte 1-tallet over 5-tallet i en parentes :P)

og

-vektor_a+2*vektor_b=(2 / 3)

Bestem vektorkoordinaterne til vektor a og b"

Kan den løses sådan der? Håber der er nogle der kan forklare mig det, for nu synes jeg efterhånden jeg har prøvet mig frem med alle trylleformlerne...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

prøv at kalde vektorernes koordinater for a1,a2 og b1,b2 og indsæt nu i ovenstående.
Du får 2 gange to ligninger med to ubekendte.

Svar #2
11. marts 2008 af thejako (Slettet)

men må man godt det når det er vektorer? Det er jo ikke bare et "a" eller "b"? - Eller er det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

naturligvis må du det.
vektor_a=[a1;a2] og vektor_b=[b1;b2]

Svar #4
11. marts 2008 af thejako (Slettet)

åh. Tror jeg har set mig lidt sur på det nu. det er jo ikke = med noget man bare kan regne med, er det? Eller skal det forståes som at det er = med en form for koordinat? Der er jo ingen brøkstreg i resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

brøkstreg? [b1;b2] skal forstås som:
|b1|
|b2|

dvs. som vektorkoordinater.

Skriv et svar til: Bestem vektorkoordinaterne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.