Fysik
fysikopgave, hjælp
30. august 2004 af
jenser (Slettet)
hej!
er der nogle der kan hjælpe med denne fysikopgave?
En kugleformet meteor med diameter 3,0 m rammer jorden med en fart af 15 km/s. Meteoren består af sten med densiteten 2,5 * 10^3 kg/m^3.
Beregn meteorens kinetiske energi.
Sammenlign meteorens kinetiske energi med den energi, som frigøres ved sprængning af et ton TNT (4,1 GJ), og kommenter resultatet.
takker!
er der nogle der kan hjælpe med denne fysikopgave?
En kugleformet meteor med diameter 3,0 m rammer jorden med en fart af 15 km/s. Meteoren består af sten med densiteten 2,5 * 10^3 kg/m^3.
Beregn meteorens kinetiske energi.
Sammenlign meteorens kinetiske energi med den energi, som frigøres ved sprængning af et ton TNT (4,1 GJ), og kommenter resultatet.
takker!
Svar #1
30. august 2004 af JulieJense (Slettet)
Du ved at den kinetiske energi beregnes udfra formlen:
E(kin) = (1/2)*m*v^2
Du har v = 15km/s = 15000m/s
Du mangler nu massen, som du finder ved at beregne meteorens rumfang (kuglens rumfang)
V = (4/3)*pi*r^3
= (4/3)*pi*1,5^3 = 14,14m^3
Dvs. massen af meteoren:
m(meteor) = V*d
= 14,14m^3 * 2,5*10^3kg/m^3 = 35343kg
Du finder nu den kinetiske energi
E(kin) = (1/2)*35343kg*(15000m/s)^2
= 3,98*10^12 J
Du kan nu selv omregne E(kin) til GJ og sammenligne med sprængningen af et ton TNT..
E(kin) = (1/2)*m*v^2
Du har v = 15km/s = 15000m/s
Du mangler nu massen, som du finder ved at beregne meteorens rumfang (kuglens rumfang)
V = (4/3)*pi*r^3
= (4/3)*pi*1,5^3 = 14,14m^3
Dvs. massen af meteoren:
m(meteor) = V*d
= 14,14m^3 * 2,5*10^3kg/m^3 = 35343kg
Du finder nu den kinetiske energi
E(kin) = (1/2)*35343kg*(15000m/s)^2
= 3,98*10^12 J
Du kan nu selv omregne E(kin) til GJ og sammenligne med sprængningen af et ton TNT..
Skriv et svar til: fysikopgave, hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
