Matematik
DIFFERENTIALREGNING
13. marts 2008 af
Bell17 (Slettet)
nogen der har en emneopgave om differentiation ?
en ordentlig en ?
en ordentlig en ?
Svar #1
13. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)
Fra "eksamensopgaver i matematik" 1998
Til gymnasiets matematisk linje 3-årigt forløb, A-niveau.
Opg 5.062
En funktion f er bestemt ved
f(x) = (x-1)/(x^2+1)
Gør rede for, at grafen for f skærer lnjen med ligningen y=0,2 i netop 2 punkter, og beregn koordinatsættene til hvert af de to punkter.
Gør rede for, at grafen for f har netop én asymptote, og bestem en ligning for denne.
Grafen for f skærer andenaksen i punktet S
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet S.
Bestem den eksakte værdi af henholdsvis mindsteværdien og størsteværdien for f.
Til gymnasiets matematisk linje 3-årigt forløb, A-niveau.
Opg 5.062
En funktion f er bestemt ved
f(x) = (x-1)/(x^2+1)
Gør rede for, at grafen for f skærer lnjen med ligningen y=0,2 i netop 2 punkter, og beregn koordinatsættene til hvert af de to punkter.
Gør rede for, at grafen for f har netop én asymptote, og bestem en ligning for denne.
Grafen for f skærer andenaksen i punktet S
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet S.
Bestem den eksakte værdi af henholdsvis mindsteværdien og størsteværdien for f.
Skriv et svar til: DIFFERENTIALREGNING
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
