Matematik
intgere el. differncere?
15. marts 2008 af
12345MARIA (Slettet)
en funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+2x+8. bestem f´(x) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1 f(1.
altså skal jeg så først integere og finde k og finde en ligning el. hvordan? det uden hjælpemidler
altså skal jeg så først integere og finde k og finde en ligning el. hvordan? det uden hjælpemidler
Svar #1
15. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
Du skal, af opgavens ordlyd, først bestemme den afledte med hensyn til x, altså f'(x).
Tangenten i punktet [1,f(1)], kan bestemmes af:
y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
Hvor x0=1
Lur mig om ovenstående ikke står i din mat-bog/formelsamling.
Prøv nu selv...
//Sentinox
Tangenten i punktet [1,f(1)], kan bestemmes af:
y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
Hvor x0=1
Lur mig om ovenstående ikke står i din mat-bog/formelsamling.
Prøv nu selv...
//Sentinox
Skriv et svar til: intgere el. differncere?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
