Fysik

Fluxtæthed

16. marts 2008 af Runes-pige (Slettet)
Hej.
Jeg har et lille problem. Jeg har en aflevering som skulle være afleveret i fredags, men da der er noget jeg ikke kan finde ud af, og som ingen i klasse kan, har jeg ikke kunne aflevere den, for vil ikke aflevere noget halvt. Min lærer er på grønland, så ingen hjælp at hente der.
Jeg har lavet et forsøg, som hedder Laplaces lov, og vi fik afvide af min lærer at når man rengede B ud i to tilfælle (en hvor længden af ledern er konstant, og en hvor størmstyrken er konstant) så skulle de to være ens. Men hvorfor skal de det?
Det andet er at der er et spørgsmål, som er: Afhænger kraften af fluxtætheden(B)?

håber der er nogle som kan hjælpe mig for jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal svare på det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2008 af Riemann

Når din lærer skriver "Laplaces lov" vil jeg tro, at der menes formlen for magnetfeltet omkring en lang ledning:

B = u_0 *I/(2*pi*r)

hvor u_0 er en konstant, I er strømmen gennem ledningen og r er afstanden til ledningen.

Heraf kan man se, at hvis I holdes konstant, så vil B være proportionel med 1/r.

Hvis r holdes konstant så vil B være proportionel med I.

Hvis du kan vise disse to ting (ved et forsøg), så kan du eftervise den oprindelige ligning. Jeg tror, at det er dette din lærer vil have.

Angående den magnetiske flux:

Hvis du betragter fluxen gennem en flade (der er vinkelret på B) med areal A, så er fluxen lig:

Magnetisk flux = B*A

Så hvis fladen er vinkelret på B, så afhænger fluxen lineært af B.

Hvis fladen er "parallel" med B (dvs., hvis normalvektoren til fladen er vinkelret på B), så vil fluxen være 0 uanset værdien af B.

Svar #2
16. marts 2008 af Runes-pige (Slettet)

Hmm.. nej sårn er formlen ikke..
Den hedder F=B*I*l*sin(v)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2008 af mathon

B = F/(I*l*sin(v))

...men har ikke meget med Laplaces Lov at gøre, så Riemann har gjort sig "frugtesløse" pædagogiske anstrengelser.

Vær -så vidt muligt - mere præcis i spørgsmålsteksten næste gang, så hjælpere ikke lokkes på store tidkrævende anskueliggørelser for blot at opleve, at spørgeren i en håndevending erklærer, at det faktisk drejede sig om noget helt andet.

Det er tilladt at tænke lidt forud for spørgsmålet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2008 af mathon

"vi fik at vide af min lærer, at når man regn er B ud i to tilfælle (en hvor længden af lederen er konstant, og en hvor strømstyrken er konstant) så skulle de to være ens. Men hvorfor skal de det?"

...handler det ikke om kraftpåvirkningen på strømførende ledere af variabel længde og varieret strømstyrke anbragt i et KONSTANT magnetfelt

B = F/(I*l*sin(v)),

hvor B er konstant, medens l og I varieres?

1) ved konstant strømstyrke og vinkel:
B = (F/l)/(I*sin(v))
forsøget viser, at (F/l) er konstant, dvs. F og l er ligefrem proportionale

2) ved konstant længde og vinkel:
B = (F/I)/(l*sin(v))
forsøget viser, at (F/I) er konstant, dvs. F og I er ligefrem proportionale

Skriv et svar til: Fluxtæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.