Fysik

Varmekapacitet?

17. marts 2008 af Maja E (Slettet)
En jernbanevogne bruges i Tyskland som led i et forsøg, hvor man flytter varmt vand fra et kraftværk til brug i en større bys fjernvarmeforsyning. Tankvognen kan rumme 63 m3 vand med en temperatur tæt på 100 ºC.
• Hvor meget varme kan vandet i tankvognen højst levere?

Skal jeg bruge formlen til beregning af specifik varmekapacitet, altså C=m*c*T

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2008 af mathon

E_max = m*c*delta_T

E_max = (63000 kg)*(4,186 kJ/(kg*K))*(100-0)K

Svar #2
17. marts 2008 af Maja E (Slettet)

okay, tak...

Skriv et svar til: Varmekapacitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.