Fysik
Centrifuge
17. marts 2008 af
9rose9 (Slettet)
I hurtige centrifuge adskiller man blandinger af stoffer med lidt forskellige densiteter ved at udsætte dem for store accelerationer. En sådan centrifuge har en radius på 0,30 m og en omløbsfrekvens på 5000 omløb pr. min.
a) beregn centripetalaccelerationen på de yderste partikler i centrifugen.
b) en splint brækker af centrifugen. beregn den fart splinten forlader centriugen med.
SVAR:
a)
a= (2*pi*f)^2*r
a= (2*pi*(5000/60)s)^2*0,3 m0 = 82246,7 m/s^2
b)
v= 2*pi*(5000/60)s*0,30 m = 157 m/s
er dette korrekt?
a) beregn centripetalaccelerationen på de yderste partikler i centrifugen.
b) en splint brækker af centrifugen. beregn den fart splinten forlader centriugen med.
SVAR:
a)
a= (2*pi*f)^2*r
a= (2*pi*(5000/60)s)^2*0,3 m0 = 82246,7 m/s^2
b)
v= 2*pi*(5000/60)s*0,30 m = 157 m/s
er dette korrekt?
Skriv et svar til: Centrifuge
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
