Studievalg og videregående studie

Oecon vs Polit (Økonomi: Århus eller København)

17. marts 2008 af Bettemy (Slettet)
Hejsa alle :)

Jeg har i langtid vidst at jeg ville læse økonomi, men jeg er meget i tvivl, om det skal være i København (polit'en) eller Århus (Oecon'en)..

Jeg har svært ved at gennemskue, om/hvad forskellene er. Har hørt at Anders Fogh har udtalt noget a'la "oeconer er rigtige økonomer" og at polit'en er mere rettet imod det offentlige/statsadministationen - er der hold i dette, eller?

Derudover vil jeg også gerne høre, om der er forskelle på undervisningsformer og uddannelsesopbygning (obl. fag, valgfag, m.m.)

Derudover studiemiljø - hvem har bedste rusuge/tur, hvor hurtigt/godt bliver man rystet sammen, hvor sociale er folk, er der fx et sted, hvor folk er mere soloryttere end andre?

Hvordan er muligheden for studeirelevante jobs, hvor meget benytter folk sig af det, og hvordan påvirker det ens "skolegang"?

Og til sidst: hvilke fremtidsmuligheder er der i Århus kontra København

Ved godt at det er mange spørgsmål og forventer ikke svar på dem alle, da jeg godt ved at det er mange spørgsmål - men al input ønskes velkomment, så jeg kan indregne dette, når jeg træffer mit endelige valg :)


P.S. Ved godt at man også kan læse det på SDU og AAU, men det er jeg dog ikke interesseret i - valget står imellem Kbh og Århus..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2008 af Roman Garcia

Jeg kan sige, hvad jeg ved noget om.

Vedr. det offentlige/Statsadministation: Jeg har også hørt dette rygte, og tidligere var det vist meget korrekt. Dog har man stor valgfrihed med hensyn til fag, så man kan jo ofte målrette sin uddannelse.

Studierelevantejobs: Her er kbh. et foran. Der er mange jobs i Kbh. Specielt fordi hele det offentlige er koncenteret omkring hovedstaden, men også fordi de fleste virksomheders hovedsæde ligger i kbh. Der er mulighed for lidt studiejobs i århus, hvis man selv leder, og der er selvfølgelig instruktor-job osv., så hvis man gerne vil have et studiejob og gør en ihærdig indsats, så får man det formentlig også. Dog har det ikke den store betydning, da langt hovedparten af økonomerne fra Århus ikke har en lang række studiejobs, så i forhold til efterfølgende jobmuligheder er man ikke stillet dårligere end andre studerende fra Århus.

Studiemiljø: Jeg har ikke det store kendskab til studiemiljøet i Kbh., men jeg kan garantere for, at studiemiljøet er i top i Århus. Det er en fordel, at langt hovedparten af universitetet i Århus er samlet omkring uniparken, hvilket betyder, at man kan besøge de andre studiefester og man behøver ikke at tage på den samme studiebar, hver fredag. Økonomi er jo også et mandsdomineret studie, så det er jo en fordel, at der ikke er længere end 150 meter ned til medicin eller psykologi, hvor der primært er piger.

Alt i alt, er det dog noget, du selv skal afgøre. Kbh. og Århus er begge fede byer, så det er vil sikkert ikke udgøre et stort problem, når du er begyndt på studiet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af Munck (Slettet)

Må som insider sige at studielivet i Århus er fedt, tiltrods for de ikke så mange tøser. Men vi har så samme kantine som Jura, og inviterer sygeplejerskerne til fest af og til.

Hvad angår studiet slår økonomi i Århus sig op på at være meget matematisk.

Desuden slår man på det med driftøkonomi som fremføres som noget andet end erhvervsøkonomi.

Hvad angår studiejobs er der ikke helt vildt mange, men det er til at få.

En undersøgelse viser at 60 % af alle oeconer fra Århus har job inden de er færdige med specialet, så fremtidsmulighederne er der helt klart. Det er også afspejlet i at mange virksomheder betaler penge for at få lov til at lave virksomhedspræsentationer på instituttet, og generelt gerne vil lefle for de studerende.

Desuden er der flere oeconer i regeringen og toppen af erhvervslivet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af Munck (Slettet)

Ps. økonomi i århus er rigtig økonomi.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Det er det vel også i København?

Kommer selv i samme position, når jeg er færdig med gymnasiet, så jeg lytter lidt med. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2008 af Munck (Slettet)

I Århus siger vi bare at oecon i Århus er det rigtige økonomi.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2008 af STUDIEVALG2008 (Slettet)

Prøv evt. at stille spørgsmålet i studieforummet på www.djoef.dk/studievalg
Mange, der læser eller har læst økonomi, er nemlig medlemmer i DJØF, så det ville måske være et godt sted at spørge.

Skriv et svar til: Oecon vs Polit (Økonomi: Århus eller København)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.