Matematik

bestem hastighed ...

19. marts 2008 af yazahra (Slettet)
hey alle sammen :)

sidder her og laver en math opgave som jeg her til sidst ikke rigtig kan finde ud af .... håber i kan hjælpe =)

opgaven lyder således:

Temperaturen (målt i grader) i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som funktion af tiden t (målt i antal minutter efter at ovnen er tændt) givet ved forskriften:

f(t)= 20 + 150*ln(8*t + 1)


a) Bestem temperaturen i ovnen 10 min efter at ovnen er tændt, og bestem, hvor lang tid der går fra ovnen er tændt, til ovnen når op på 500 grader?

t = 10 min:

f(t)= 20 + 150*ln(8*10 + 1)= 679,2 grader

og

f(t)= 500:

solve(20 + 150*ln(8*t + 1)= 500,t)
t = 2,9 min

b) Bestem den hastighed, hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t = 10.


håber i kan hjælpe mig med den sidste del (b delen)

på forhånd TAK....





Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

differentier f(t), og udregn f'(10)

Den enhed du får er jo grader C/min.
Altså hastigheden

Brugbart svar (2)

Svar #2
19. marts 2008 af Esbenps

Metoden til udregning af første del af opgaven er korrekt; har dog ikke tjekket resultaterne.

Til del b) skal du bestemme hastigheden hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t = 10. Den differentierede funktion mht. tiden siger noget om hastigheden hvormed funktionsværdien ændrer sig; dvs. 'hastigheden'. Det er simpelthen f'(10) du skal bestemme.

Svar #3
19. marts 2008 af yazahra (Slettet)

tak for hjælpen folkens :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2016 af Caro1768 (Slettet)

Hvordan udregnede i første del med den naturlige logeritme? 
Hvis en ville være sød at forklare mig den første del, ville det være skønt, da jeg bliver forvirret over, at ln er medtaget. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2019 af rikkejessen

til den her i snakker om:

f(t)= 20 + 150*ln(8*10 + 1)= 679,2 grader 

Skal man ikke udregne en ligning - må man udregne den i cas værktøj eller andet????


Skriv et svar til: bestem hastighed ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.