Matematik
Hjælp!
21. marts 2008 af
OoMilleoO (Slettet)
Jeg mangler én opgave, men af én eller anden grund kan jeg ikke få noget til at passe, så håber at der er én derude der vil hjælpe med at kaste lys over tingene:)
En kasse uden låg skal være 1,41 gange så lang, som den er bred. Rumfanget skal være 2m^3.
a) Angiv et udtryk for kassens overfladeareal som funktion af dens bredde x??
Venligst Mischa
En kasse uden låg skal være 1,41 gange så lang, som den er bred. Rumfanget skal være 2m^3.
a) Angiv et udtryk for kassens overfladeareal som funktion af dens bredde x??
Venligst Mischa
Svar #1
21. marts 2008 af mathon
1,41 er en afrunding af sqrt(2)
bredden sættes til x
V = 2 = h*sqrt(2)*x*x
hvoraf du finder et udtryk - i x - for h
bundareal: x*sqrt(2)x
endeflader: 2*(h*x), hvori udtrykket for h i x indsættes
langsider: 2(h*sqrt(2)x), hvori udtrykket for h i x indsættes
Ov(x) = x*sqrt(2)x+2*(h*x)+2(h*sqrt(2)x), hvori h er substitueret
bredden sættes til x
V = 2 = h*sqrt(2)*x*x
hvoraf du finder et udtryk - i x - for h
bundareal: x*sqrt(2)x
endeflader: 2*(h*x), hvori udtrykket for h i x indsættes
langsider: 2(h*sqrt(2)x), hvori udtrykket for h i x indsættes
Ov(x) = x*sqrt(2)x+2*(h*x)+2(h*sqrt(2)x), hvori h er substitueret
Skriv et svar til: Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
