Kemi
ophedning af natron
21. marts 2008 af
veddum12 (Slettet)
2 NaHCO3(s) -> Na2O(s) + H2O(g) + 2 CO2(g)
Masse af NaHCO3: 31,81g - 25,85g = 6,96g
Molarmasse af NaCHO3: 22,99 + 1,008 + 12,01 + (3*16,00) = 84,008g/mol
Stofmængde af NaCHO3: 6,96/84,008 = 0,083 mol
masse af fast reaktionsprodukt: 29,39-24,85 = 4,54
- spørgsmålet lyder så hvordan finder jeg ud af hvor stor en stofmængde Na2O der dannes af den anvendte stofmængde NaHCO3? og hvordan finder jeg massen af Na2O?
Masse af NaHCO3: 31,81g - 25,85g = 6,96g
Molarmasse af NaCHO3: 22,99 + 1,008 + 12,01 + (3*16,00) = 84,008g/mol
Stofmængde af NaCHO3: 6,96/84,008 = 0,083 mol
masse af fast reaktionsprodukt: 29,39-24,85 = 4,54
- spørgsmålet lyder så hvordan finder jeg ud af hvor stor en stofmængde Na2O der dannes af den anvendte stofmængde NaHCO3? og hvordan finder jeg massen af Na2O?
Svar #1
22. marts 2008 af Marie+Louise (Slettet)
Du skal kigge på koefficienterne i dit reaktionsskema. Af to NaHCO3-molekyler dannes der et Na2O-molekyle. Dvs. stofmængden af Na2O må være halvdelen af n(NaHCO3), som du allerede har bestemt.
Efter du har fundet stofmængden, kan du finde masse ved m = M*n, så du skal udregne molarmasse af Na2O og gange det med din fundne stofmængde.
Efter du har fundet stofmængden, kan du finde masse ved m = M*n, så du skal udregne molarmasse af Na2O og gange det med din fundne stofmængde.
Svar #2
22. marts 2008 af Marie+Louise (Slettet)
Bagefter skal du forresten sikkert sammenligne det med massen af det faste reaktionsprodukt for at uregne afvigelse...
Skriv et svar til: ophedning af natron
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
